PET360® SoftCups van 100% gerecycled PET

 

Duurzame bekers voor eenmalig gebruik.

Door de geringe impact op het milieu zijn PET360® softcups razend populair. Niet alleen omdat deze bekers gemaakt zijn van 100% recyclet PET, maar ook omdat je PET360® bekers na gebruik eenvoudig circulair kunt verwerken. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat door de inzet van recyclet PET bekers (in vergelijking met virgin PET) de totale milieu impact zo’n 50% lager uitvalt. Worden PET360® bekers na gebruik ook nog eens ingezameld voor recycling, dan is de negatieve impact op het milieu nog een flink stuk lager.

PET360® bekers zijn de nieuwe standaard

PET360® bekers zijn dé nieuwe standaard op festivals en evenementen en zijn een verantwoord alternatief voor de herbruikbare beker. De bekers zijn hygiënisch in gebruik, makkelijk in te zetten, glashelder en uitsluitend gemaakt van gerecycled PET. Er wordt geen enkele korrel nieuw PET aan toegevoegd. Combineer dat met een systeem om zoveel mogelijk bekers terug te krijgen, bijvoorbeeld met 360BOX. Want hoe hoger het percentage bekers (soft cups) dat wordt gerecycled, hoe lager de impact op het milieu. Zo besparen we flink op fossiele grondstoffen.

 

 


PET360®: de positieve eigenschappen

PET is een populaire grondstof om verpakkingen en disposables van te maken. PET (polyethyleentereftalaat) is een betrouwbaar polyester kunststof dat eenvoudig vervormbaar is onder verhitting. Daardoor kunnen we hiervan opvallend gevormde, aantrekkelijke bekers maken. Tegelijkertijd is het materiaal bijzonder helder, glanzend en drinkt het uiterst prettig. Tel daarbij op dat PET onbreekbaar, 100% foodsafe en makkelijk recyclebaar is en je hebt het ideale materiaal voor drinkbekers. Het materiaal blijft zijn ‘gebruikswaarde’ houden en is bijna oneindig opnieuw te gebruiken.

PET360®: wij voegen waarde toe

Tot voor kort was het uitgiftesysteem van plastic bekers vooral lineair ingericht. De softcups werden na gebruik afgedankt als restafval (= afvalverbranding). De verwerking daarvan kost veel energie en grondstoffen en is uiteraard slecht voor mens en milieu. Om die reden heeft Bordex Packaging al vroeg stappen gezet van een lineair naar een circulair systeem. Met een systeem van duurzame productie, duurzaam gebruik en recycling doen we niet langer mee aan de waardevernietiging, maar voegen we juist waarde toe! PET360® bekers hebben een food grade-certificering en zijn 100% foodsafe, gebruiksvriendelijk én duurzaam.

Drinken, genieten, recyclen!

Na corona weer los op een festival? Dat wordt, genieten, drinken, maar ook recyclen. Voorwaarde is namelijk wel dat de bekers ook daadwerkelijk worden ingezameld en gerecycled. Want in een circulaire economie willen we af van een terrein dat bezaaid is met plastic bekers. Het is niet alleen een grote irritatie van bezoekers, maar in een circulaire economie is het onacceptabel dat na afloop alle bekers (dus grondstof voor nieuwe bekers) bij elkaar worden geveegd en de afvalverbranding ingaan. Zorg er daarom altijd voor dat je de bekers inzamelt en bij voorkeur in een schone mono-stroom, met zo min mogelijk vervuiling. Dus ook liever geen inkt meer op de beker. Kies voor een goed inzamelsysteem, waarbij je een maximale hoeveelheid van de bekers terugkrijgt. Kies voor de 360BOX. Zo bereik je heel eenvoudig een maximaal recyclingniveau. Door gebruik te maken van PET360® bekers in combinatie met het 360®BOX-systeem verlaag je de milieu impact van het bekersysteem.

 

Meer weten over PET360® of BOX360?

Zoek je naar een complete, duurzame oplossing voor zachte bekers? Onze oplossingen bewijzen dat kunststof circulair kan zijn. Door de inzet van PET360® bekers en de 360BOX maak je een krachtig statement over het milieubewustzijn van je merk, festival of ander evenement. Meer informatie? Neem contact met Ali Keskin (Accountmanager Events bij Bordex Packaging). Telefoon: 055 599 6500

Wil je meer informatie ontvangen of een afhaling inplannen?

Neem dan direct contact met ons op.