Instruct and Activate!

Elk jaar gebruiken we op de Nederlandse festivals en evenementen honderden miljoenen plastic bierbeker. Bordex Packaging gaat festivalbezoekers aanmoedigen om zoveel mogelijk plastic bekers terug te brengen en te verzamelen in hun 360BOX, zodat deze opnieuw hoogwaardig gerecycled kunnen worden. Recycling is echter alleen mogelijk als de afvalstroom niet overmatig vervuild wordt aangeleverd bij onze afvalverwerker. Duidelijke, herkenbare instructie en signing rondom de 360BOXen is dus essentieel voor succes. Om die reden hebben we voor het ontwerp van de 360BOX de richtlijnen van het RWS aangehouden. Daarnaast hebben we inmiddels een opvallende poster ontwikkeld met de kop ‘Biertje op? Beker in de bak!’ Zo worden bezoekers op een positieve manier aangemoedigd om zoveel mogelijk drinkbekers in de 360BOX te deponeren. Goede instructie zet aan tot actie! Ieder 360BOX-pakket is daarom voorzien van twee actie posters!

Recyclebaar, maar ook weer te recyclen?

Wil je van een beker weer een nieuwe transparante beker maken, zoals bijvoorbeeld met PET/PET360 mogelijk is, bedruk dan de beker bij voorkeur niet. Mocht het uit marketingtechnisch oogpunt toch gewenst zijn, doe dat dan in ieder geval zo gering mogelijk (<5% van het bedrukkingsoppervlak). Anders zouden deze bekers de recycling naar nieuwe bekers wel eens in de weg kunnen staan. En dat is wat we met z’n allen niet willen.

Embossing als uitstekend alternatief!

Bij voorkeur dus geen bedrukking, maar wat dan? Embossing is een prima alternatief! De trend naar bekers met een gravure zet ook in 2020 door! Geen inkt betekent een extra schone mono stroom, dus hoogwaardige recycling! Helaas is logo-embossing voorlopig nog relatief duur voor volumes onder de 2 miljoen bekers, maar uiteraard zijn we ook naarstig op zoek naar betaalbare oplossingen voor de lagere hoeveelheden. Daarnaast zorgen nieuwe lasertechnieken ervoor dat logo’s of teksten nog scherper kunnen worden uitgevormd in de beker. Inmiddels is het zelfs mogelijk om verticaal een scherpe gravure aan te brengen. Wil je hierover meer informatie, bel dan onze Accountmanager Events: Ali Keskin: 06 29 41 30 97